Home > Won 39 T Boot > Computer Will Not Boot With 4GB RAM After Upgrade From 4200+ To 5000+

Computer Will Not Boot With 4GB RAM After Upgrade From 4200+ To 5000+

Contents

So, after BIOS update and disconnect of EXT HDD, I installed Ultimate Ubuntu 2.0 x64 w/out error, just as I had done with Ubuntu 8.10; but Ultimate Edition 2.0 x64 seems A month is passed, but this bug (271070) is still not fixed. If placing the memory card in another slot does not work then the problem lies with the memory card itself. Report Dmt94666- Jul 9, 2009 at 09:14 AM Hi I removed my memory and theres no beeping sounds also I had a look at my processor and it has some chips check my blog

I could try attaching the recommended log files however, I can only boot into kernel 2.6.24-21. Reply to Tradesman1 ysbeerDec 26, 2013, 2:07 PM Hi, no this is a custom rig. All the settings are in gray. It seems last time it was triaged by the Ubuntu Kernel group was back in Sep. check my site

Installed New Ram Computer Won't Boot

Zero PrimeNovember 9th, 2007, 04:36 PMHomebuilt Thermaltake Damier case Biostar mobo AMD Sempron 3000+ Nvidia 6200 Soundblaster live 512 megs of ram 100 gig HD 40 gig HD (for backups) and Thanks - JSR Report DJ AKSHAY 266Posts Sunday December 21, 2008Registration date April 26, 2010 Last seen - Mar 23, 2009 at 04:27 AM Hi bro, whats up? I had had enough. Report lomax69i› DJ AKSHAY - Jun 1, 2009 at 02:40 PM Hey DJ AKSHAY.

I installed it and everything worked as expected; Windows started right up and recognized 8 GB of RAM. This means that BIOS detects the two O.D.D. your not alone... Windows Won't Boot After Ram Upgrade They are decent corporate computers but I deal with several hundred at work so I have noticed the those are the first things to break.

But due to work, I only get time at night to help you people out. Report Dmt- Jul 9, 2009 at 08:43 AM what if I leave it on for more than 5 seconds? hhhhhxFebruary 24th, 2008, 04:40 AMCall me a geek to the nth power, but I swear when I saw the cables in that pc, a picture like this came to my mind: http://ccm.net/forum/affich-27227-computer-powers-on-but-does-not-boot System HP Compaq 6715b AMD64 Turion TL62 2,1GHz, 4GB VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS690M [Radeon X1200 Series] Wireless: BCM4312 802.11a/b/g (rev 02) Ethernet controller: Broadcom Corporation NetLink BCM5787M Gigabit

We bought a dell XPS 630i only about 6 months ago, but of course it only has a 3 months warranty, and they will not help us at all. Laptop Won't Boot After Ram Upgrade All Rights Reserved Tom's Hardware Guide ™ Ad choices Search Sign Up Log In Home Forum How To Download News Encyclopedia High-Tech Health Sign Up Language English Español Deutsch Français Italiano ignoring. I was changing the HDD of my system (previous on went bad).

Upgraded Ram Computer Won't Boot

rzrgenesys187November 11th, 2007, 10:20 PMToshiba Satellite 120GB HD 2G RAM 1.73GHZ Dual core processor 3 Partitions -Vista - need office 2007 for some school papers :mad: -Ubuntu(Feisty) - main partition -Random Then after a few tries it went back to no monitor, no USB Etc. Installed New Ram Computer Won't Boot Perhaps the new motherboard does not support this processor. After Installing Ram Computer Will Not Boot Does different memory size give a different error message, rather than motherboard differences as suggested above?

With my limited understanding of Ubuntu, I didn't see any mention of the problem reported on this tread vs that one. click site Came across this post today after finding out that my computer powers on but get no response from monitor, keyboard, or mouse, no beeping sound either. Changed in linux: status: New → Confirmed Chris Coulson (chrisccoulson) on 2008-09-23 Changed in linux: assignee: chrisccoulson → nobody Chris Coulson (chrisccoulson) wrote on 2008-09-23: #10 Thanks. I'm putting together an Athlon64 X2 server running solaris at the moment, I'll post some pics when its done. Windows 10 Won't Boot After Ram Upgrade

I just got a mail from ASUS support. I think it didn't shut down all the way last night. sometimes the mouse would stop working and sometimes the keyboard. news Hardy even seems to load, run and do things faster, if that makes any sense.

The message appeared once again but it keeped loading until successfully start LiveCD for installation... Added More Ram Computer Won't Boot Installing the proprietary video driver (I've tried using the 173.xx and 177.xx NVidia drivers) helps somewhat (I no longer had to jog the screen size to see the GUI), but only I don't hear the startup beep.

Ignoring." appears on screen and the installation seems to hang. (I didn't try a text mode installation though).

CAUSE : THE CPU POWER SUPPLY FAN (ALSO COOLS THE PROCESSOR) HAD FAILED THUS CAUSING PROCESSOR TO OVERHEAT . Normally under these circumstances we send them for repair. Thanks Rick - UK (00:20) Report ca› DJ AKSHAY - Apr 17, 2009 at 09:44 AM what if my computer doesnt beep at all when it always beeps on startup. Installed New Ram Windows Won't Start Help with this will be greatly appreciated!

Now I do recall that the error on bootup made reference to GART IOMMU. it is not that sturdy and our end users will push a usb plug in too hard and break it. But if the battery is faulty, when you plug the adaptor, it must power up. More about the author I removed the modem which I have no use for (and you said could be the source of this issue) and also removed the ram and ran an eraser off a

They both serve me well, but before summer arrives I intend to buy a new desktop. I didn't really think anything of it, and it's also kind of tricky to know for sure when you're ordering online, as manufacturers occasionally update products and retailers don't always change I'm going out of my mind here, 3 days ago, I restarted my PC and had all the wonderful symptoms of the other people in this forum, I researched all the Also amd64, with 2gb of ram.

The power supply fan runs, the other fan runs too. Hahaha. linux has renewed my faith in computing. Nearly everything I've posted has been taken care of.

nah... Report doitonline 2Posts Tuesday February 10, 2009Registration date February 12, 2009 Last seen - Feb 12, 2009 at 05:50 AM Thank you Dj, I decided to chek if everything is working Report Agk- Apr 18, 2009 at 08:53 AM Hi Thanks.. Everything was fine as soon as I switched back to the 2GB sticks.

Everything works fine exept for when I try to use the newly bought patriot RAM. Ignoring" was displayed on the screen and the Ubuntu installation freezed. I know the hard drive is working because I just took it out of another computer and it was working fine. Laptop: Celeron 1.7Ghz 1Gb RAM 100Gb HDD 15.4" Screen DVD-RAM + Wifi Laptop + Main PC use Firefox, Media Centre is running Vista :( - I know, but I fell in

just removing the RAM and placing it again did the trick :) GR8! AMD x2 4400+ 2 Gb DDR DFI SLI-DR Asus Geforce 7800 GTX, 256 Mb Lian-Li PC-V2100 case and a Samsung 225BW 22" TFT.